Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kézikamerás filmkalózt fogtak egy győri moziban

Kütyük

Kézikamerás filmkalózt fogtak egy győri moziban

A győri Cinema City moziban filmkalózt fogott a mozi egyik jegyszedője. Az Átok című film március 28-i előadásán egy férfi a filmet digitális kamerával rögzítette. A jegyszedő észlelte az esetet és rögtön kihívta a rendőrséget

Az Átok című film március 28-i előadásán egy férfi a filmet digitális kamerával rögzítette. A jegyszedő észlelte az esetet és rögtön kihívta a rendőrséget, a hatóság pedig büntetőeljárást indított a kézikamerás kalóz ellen. Jelenleg folyik a rendőrségi vizsgálat a filmforgalmazóknak okozott anyagi kárt illetően. A Büntető Törvénykönyvbe ütköző, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése esetén az elkövető a legsúlyosabb esetben akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel, enyhébb esetben pedig akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy komolyabb pénzbüntetéssel büntethető.

„Az ASVA instrukciói alapján a Cinema City vezetése üzemelési és biztonságtechnikai tréninget tartott a mozi dolgozói számára. A tréning hasznosnak bizonyult, hiszen az egyik jegyszedő rögtön le is fülelte az első filmkalózt, aki jogtalanul készített másolatot a szerzői védelmi jog alatt álló filmről.” – nyilatkozta Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A kalózfilmek jelentős része moziban kézikamerával felvett, rossz minőségű kópia. Az emberek nincsenek tisztában vele, hogy a filmek kézikamerával történő másolása bűncselekmény, ezért is jelentős a győri eset, ahol az országban először juttattak rendőrkézre kézikamerás kalózt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés