Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legfrissebb: a mobiltelefonok mégsem okoznak rákot!

Kütyük

A legfrissebb: a mobiltelefonok mégsem okoznak rákot!

Egy most megjelent friss jelentésből kiderül, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben a mobiltelefonálás mégsem okoz rákot.

Az Amerikai Ideggyógyász Kamara által készített tanulmány szerint a mobil készülékek által kibocsátott sugárzás és az emberi agyban képződő rosszindulatú daganatok létrejötte között nem vonható semmilyen párhuzam. A kutatók a minden korábbinál alaposabb vizsgálat során 427 agytumoros és 822 egészséges tesztalanyt kérdeztek ki mobiltelefonos szokásaikról.

A jelentés készítői elmondták, hogy semmilyen kapcsolat sincs az agytumor kialakulása és a között, hogy az emberek milyen gyakran, illetve milyen hosszan mobiltelefonálnak, ennek megfelelően azt sem lehet állítani, hogy az agydaganat mindig azon az oldalon alakul ki, amelyik fülükhöz az emberek tartani szokták a telefonjukat.

˝Az elmúlt időkben több olyan tanulmány készült, mely szerint a mobilok használata rákos megbetegedést okozhat, azonban ezen jelentések legtöbbje igen csak kifogásolható vizsgálati módszerekkel készült˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Dr. Christopher Johansen, az Amerikai Ideggyógyász Kamara egyik tagja.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egyes közelmúltbéli tesztek azt bizonyították, hogy a mobilok elektromágneses tere károsítja az emberi DNS-t, illetve rontja a sperma minőségét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés