Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatjuk a jövő mobiltelefonjait: extrém design – páratlan szolgáltatások

Kütyük

Bemutatjuk a jövő mobiltelefonjait: extrém design – páratlan szolgáltatások

Dél-Koreában csak úgy pezseg a mobiltelefonos élet: a Samsung és az LG után mostanság egyre többet hallani egy bizonyos Pantech nevezetű cégről, mely időről időre különleges készülékekkel sokkolja a konkurenciát.


A Pantech nemrégiben számos érdekes mobiltelefon prototípusról rántotta le a leplet, melyek közül most elsőként az Aerophone névre keresztelt modellről teszünk említést. Ahogy azt már a fantázianévből is sejteni lehet, ez esetben egy ˝légies˝ mobilról van szó: az Aerophone folyamatosan tájékoztatást biztosít a légszennyezettségi adatokról, és mindezt nem WAP-on keresztül letöltött adatok, hanem egy saját szenzor információi alapján végzi el a telefon. További érdekesség, hogy a speciális, elforgatható kialakítású telefon billentyűzete szétnyitható, és ekkor egy újabb, kiegészítő billentyűzet tárul a szemünk elé.


A Pantech 3DCP ugyancsak komoly érdeklődésre tarthat számot. Az innovatív gyártó ezen újdonsága átfogalmazza a széthajtható designt, ugyanis a mérnökök egy helyett két csuklópántot alkalmaztak, vagyis a készülék három részre hajtogatható. Pestiesen szólva a kijelző sem piskóta, hiszen egyrészt 16:9-es képarányú, hogy a filmnézési élmény a lehető legkiválóbb legyen, másrészt pedig háromdimenziós képmegjelenítésre képes. Az LCD mindkét oldalán található hangszóró, mondanom sem kell, hogy a sztereó, sőt térhatású hangzás érdekében.

A Pantech Gizmo (nem keverendő össze a Gizmodo játékgéppel) a világ első úgynevezett MP3 Jukebox mobiltelefonja, mely kifejezetten digitális zenelejátszásra lett optimalizálva. A telefon egyébként többek közt távirányítóként is használható: segítségével éppúgy irányíthatók televíziós készülékek, mint például légkondícionáló berendezések.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés