Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobilokra nem teljes estés TV filmek, hanem rövidebb videóanyagok valók

Kütyük

A mobilokra nem teljes estés TV filmek, hanem rövidebb videóanyagok valók

Szakértők szerint a mobiltelefonos televíziós szolgáltatások komoly jövő előtt állnak.


Az Eco nevezetű német Internetes vállalat ˝TV meets Handy˝ című legfrissebb tanulmányában több mint hetven szakértő véleményével ismerkedhetünk meg.

A tanulmány készítői által végzett közvéleménykutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek mindössze két százaléka gondolja úgy, hogy akár teljes hosszúságú játékfilmeket is megnézne mobiltelefonja kijelzőjén, a rövidebb mozifilm előzetesekkel viszont már az emberek több mint egyharmada szimpatizálna. A legnagyobb sikernek a sport témájú adások örvendenének, ugyanis a válaszadók 74 százaléka nézne szívesen sport közvetítéseket a mobil készülékén. Híradót és videóklipeket 67 százalék nézne mobiltelefonon, az erotikus adások pedig mintegy 50 százalékos nézettségre számíthatnak.

A megkérdezettek 88 százaléka úgy véli, hogy a televíziós szokások a jövőben sem fognak jelentős mértékben megváltozni, vagyis az emberek többsége továbbra is a nappalijában fog TV-t nézni. Érdekesség, hogy a szakértők többsége úgy véli, hogy idővel majd többen fognak mobilon tévézni, mint személyi számítógépen.

Míg egyesek szerint a harmadik generációs mobiltelefonos hálózatok egymagukban képesek ellátni az összes fejlett multimédiás feladatot, addig mások úgy vélekednek, hogy például a televíziós adások mobil közvetítéséhez nem a 3G-t, hanem annál sokkal hatékonyabb, specifikus technológiákat kell alkalmazni. Ilyen például a DVB-H.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés