Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft meg szeretné fojtani a BlackBerry-t

Kütyük

A Microsoft meg szeretné fojtani a BlackBerry-t

A Microsoft készülőfélben lévő új Windows Mobile szoftvere egyes redmondi források szerint ˝BlackBerry gyilkos˝ lesz.


Egyes, magukat megnevezni nem kívánó források szerint a szoftveróriás még ebben a hónapban véglegesíteni szeretné a Windows Mobile 2005 ROM kódot és egy olyan, új technológiával vértezi fel az Exchange 2003 Server Service Pack 2-t, mely push e-mail szolgáltatásokat biztosít a Pocket PC és okostelefon felhasználóknak. Mint ismeretes, a push e-maileket a felhasználók lényegében ugyanúgy kapják meg, mint a hagyományos SMS-eket, vagyis nem nekik kell leszedni azokat, hanem maguktól érkeznek meg a mobil készülékekre.

A Microsoft vélhetően a közeljövőben Las Vegas-ban megrendezendő Mobile and Embedded Developers Conference 2005 keretein belül fedi majd fel konkrét terveit. Amennyiben minden jól megy, és a Microsoft már áprilisban elkészül az új mobil Windows végleges kódjával, akkor a mobil operátorok júniusban, vagy júliusban jutnak majd hozzá a szoftverhez, az első Windows Mobile 2005-ös masinák pedig akár már nyár végén, vagy ősz elején felbukkanhatnak.

˝A Microsoft el szeretné tüntetni a színről a BlackBerry-t. A vállalatok ma egyaránt rendelkeznek BlackBerry-vel és Outlookkal. Ha elérhető lesz a Windows Mobile 2005 és az Exchange új verziója, és a Microsoft ezekért nem kér pénzt, ki fog a jövőben RIM féle BlackBerry-t használni?˝ – nyilatkozta egy Microsofthoz közeli forrás. A vállalat hivatalos formában nem kívánt kommentárt fűzni az ügyhöz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés