Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világszerte egyre többen használják a mobil 3G-t

Kütyük

Világszerte egyre többen használják a mobil 3G-t

A Hutchison féle, ˝3˝ névre keresztelt harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatásokat immár világszerte több mint 8 millióan használják.

Az UMTS szolgáltató munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a cég 3G ügyfeleinek 85 százaléka előfizetéses, 15 százaléka pedig pre-paid kuncsaft.

A ˝3˝ szolgáltatás jelen pillanatban Olaszországban örvend a legnagyobb népszerűségnek, ahol is már több mint 3,5 millióan élvezik a 3G nyújtotta előnyöket. Olaszországot Nagy-Britannia követi a sorban, még pedig 3 millió 3G előfizetővel, a harmadik helyen pedig Ausztrália található, a maga 543 ezres előfizetői bázisával. Svédországban 414 ezren, Hongkongban 282 ezren, a velünk szomszédos Ausztriában 240 ezren, Izraelben pedig mintegy 20 ezren használják a vállalat UMTS hálózatait.

2009-ben világszerte várhatóan már több mint 300 millióan használnak majd harmadik generációs (3G) mobiltelefonokat, és ebben az esztendőben a mobil operátorok globálisan mintegy 200 milliárd dolláros bevételre tesznek majd szert a 3G business kapcsán.

Mint ismeretes, hazánkban várhatóan ebben az esztendőben indulnak be az első harmadik generációs mobil szolgáltatások, melyeket eleinte Budapest központjában, majd az egész fővárosban, a későbbiekben pedig a nagyobb vidéki városokban és az autópályák mentén lehet majd igénybe venni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés