Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefonok mégsem okoznak benzinkút robbanásokat

Kütyük

A mobiltelefonok mégsem okoznak benzinkút robbanásokat

A benzinkutakon történő mobiltelefon használat a közhiedelemmel ellentétben nem okoz robbanást – derül ki egy friss jelentésből.

Dr. Adam Burgess, a Kent Egyetem kutatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az elmúlt tizenegy esztendőben világszerte 243 benzinkút robbanásról vélték úgy, hogy vezeték nélküli telefon okozta, azonban ezek egyike sem hozható közvetlen összefüggésbe a mobil készülékekkel. Mint ismeretes, független szakértők az eddigiekben arra figyelmeztettek, hogy benzinkutak közelében senki se használjon mobiltelefont, mondván, hogy az rendkívül tűz- és robbanásveszélyes.

Richard Coates, a BP biztonsági szakembere egyetért a most napvilágot látott tanulmánnyal, ugyanis szerinte nem a mobiltelefonok, hanem a statikus elektromosság szokott benzinkút robbanásokat okozni. A mobiltelefon okozta töltőállomás robbanások a fantázia szüleményei, az ilyen és ehhez hasonló történetek egyszerű legendák, minden valós alapot nélkülöző pletykák – nyilatkozta Dr. Burgess. Emberünk elmondta, hogy akár még egy olajfúrótorony közelében is teljes biztonságban lehet mobilozni, a hívások indítása és fogadása maximum azért nem ajánlatos, mert elvonhatja a dolgozók figyelmét.

Dr. Burgess utalt arra, hogy egy 1988-as Skóciai robbanásban 167 ember halt meg, majd pedig ezt követően rendkívül megszigorították a biztonsági előírásokat. Szerinte a mobil használat benzinkutakon történő betiltása nem több ösztönszerű elővigyázatossági intézkedésnél.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés