Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: HSDPA (3,5G) bemutató a CeBIT-en

Kütyük

T-Mobile: HSDPA (3,5G) bemutató a CeBIT-en

Száguldás a világhálón, vagy videók letöltése – a jövőben mindezt menet közben is ugyanolyan gyorsan megtehetjük, mint otthoni DSL kapcsolatunk segítségével, ha rendelkezünk HSDPA (High Speed Downlink Packet Access – Nagysebességű Letöltés Csomag Hozzáféréssel) kapcsolattal.

A trendek és innovációk úttörőjeként a T-Mobile ezzel a mobil technológiával az UMTS (Universal Mobile Telecommunications System – Egyetemes Mobil Távközlési Rendszer) egy továbbfejlesztett változatát mutatja be. Az új ˝Turbó UMTS˝ révén a mobil adatkommunikáció sebessége akár 3,6 Mbit/másodperc is lehet. A T-Mobile ezt az új technológiát a CeBIT-en élesben fogja bemutatni, egy HSDPA adatkártya és egy laptop segítségével. Február végén a T-Mobile volt az első mobilszolgáltató, amely valós hálózati környezetben mutatott be egy HSDPA kapcsolatot egy HSDPA-ra felkészített, laptopokhoz való adatkártya segítségével.


A HSDPA a harmadik generációs mobil UMTS továbbfejlesztése, amely még nagyobb sebességgel képes a csomagkapcsolat információk továbbítására. Az új technológia használhatóvá tétele érdekében az UMTS bázisállomásokat különleges hardver és szoftver komponensekkel látják el. Ennek révén a jövőben még inkább felgyorsulnak az olyan, nagy mennyiségű adatot használó alkalmazások, mint például a zeneszámok és videók letöltése vagy az Internet böngészése UMTS-sel. A T-Mobile ügyfelei 750 településen már ma is igénybe vehetik a gyors mobil kommunikációt jelentő UMTS hálózatot. Ez azt jelenti, hogy a lakosság több mint 50 százalékára már ma is kiterjed a lefedettség.

A T-Mobile a HSDPA-t 2006-ban kívánja bevezetni, a mobil szolgáltatók közül elsőként. Február végén egy Berlinben lefolytatott kísérleti, ún. pilot projektben mutatták be az első, éles környezetben megvalósított HSDPA-alapú adatkapcsolatot. A személygépkocsiban utazó, szabványos laptoppal és HSDPA-képes adatkártyákkal rendelkező utasok menet közben például közlekedési információkat tölthettek le az Internetről vagy videókat nézhettek. A bázisállomás és az adatkártya közötti mobil adatátvitel sebessége elérte az 1.8 megabit per szekundumos értéket.

A T-Mobile innovatív erejét egy másik CeBIT-es látványossággal is alá fogja húzni: függetlenül attól, hogy a felhasználó egy UMTS/GPRS hálózati környezetből tart egy W-LAN HotSpotba vagy onnan vissza, a kapcsolat fennmarad, az alkalmazások pedig zökkenőmentesen használhatók. A jövőben egy speciális hálózati technológia révén a megszakítás nélküli on-line kapcsolat valósággá válik, amihez a felhasználónak be sem kell avatkoznia. Ezt egy szabványos ˝mobil IP-alapú˝ kliens / hálózati megoldással lehet megvalósítani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés