Connect with us

technokrata

Morzejelek küldésére alkalmas Nokia telefonok: újfajta optikai üzenetküldő mobil technológia!

Kütyük

Morzejelek küldésére alkalmas Nokia telefonok: újfajta optikai üzenetküldő mobil technológia!

Bár a Nokia a mostani CeBIT kapcsán igen csak csöndben van, a színfalak mögött gőzerővel folynak a különböző fejlesztések.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy a piacvezető finn gyártó nemrégiben levédetett egy újszerű mobiltelefonos technológiát. Ezek szerint a Nokia egy a mobil készülékek esetében mindeddig hanyagolt, optikai üzenetküldő, illetve adattovábbító rendszert fejleszt, mely a telefonokba integrált, relatíve nagy méretű fénykibocsátó eszközökre épül.

Ezek a speciális háttérvilágítású kijelzők kiviteltől függően lehetnek monokrómok, vagy éppen színesek, az adatátvitelről pedig szkrollozó, illetve villódzó jelek gondoskodnak. Ezeket a vizuális jeleket az egymással kompatibilis készülékek maximum 4 méteres távolságból képesek felismerni.

A nagy teljesítményű LED-ek alapvetően automatikus működésűek, de adott esetben akár manuálisan is lehet szabályozni őket, így például morzejelek is átvihetők egyik mobiltelefonról a másikra. A Nokia szerint ez egy olyan újfajta vizuális kommunikációs megoldás, mely nem szennyezi tovább a manapság már alaposan túlzsúfolt rádiófrekvenciás (RF) teret.

Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információnk, hogy a Nokia mikor dobja majd piacra első morzejel küldésre is alkalmas telefonját.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin