Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens: 15 új mobiltelefonnal a riválosok ellen

Kütyük

Siemens: 15 új mobiltelefonnal a riválosok ellen

A Siemens számos új mobiltelefon piacra dobásával szeretné megállítani piacrészének csökkenését.


Lothar Pauly, a Siemens Communications vezetője az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a német vállalat az idei esztendőben mintegy tizenöt új mobiltelefon típust kíván forgalomba hozni, melyek közül öt a Hannoverben holnap kezdődő CeBIT 2005 telekommunikációs és számítástechnikai kiállítás keretein belül fog bemutatkozni.

Pauly elmondta, hogy egyelőre továbbra is kérdéses, hogy a Siemens eladja, bezárja, vagy szanálja a mobiltelefonok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó részlegét, de akár az is elképzelhető, hogy a Siemens Communications valamely gyártóval stratégiai együttműködési szövetséget fog kötni. Emberünk szerint a felmerülő lehetőség közül a bezárásnak van a legkisebb esélye, ez esetben ugyanis nagyon sok érték veszne teljesen feleslegesen kárba.

A Siemens telekommunikációs részlege az eddigi mintegy 500-600 millió eurón felül újabb 400 millió eurót szeretne megspórolni a szeptember 30-án véget érő üzleti évben. A takarékossági projekt kapcsán nem szűnnek majd meg munkahelyek, viszont például a cég marketing tevékenységei alapos reformon fognak átesni. Ezenkívül tudni lehet, hogy a Siemens mobilok hamarosan ki fognak vonulni Izraelből és még néhány ázsiai országból.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés