Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre több a kamerás mobillal készített UFO fénykép – mi lehet az ügy hátterében?

Kütyük

Egyre több a kamerás mobillal készített UFO fénykép – mi lehet az ügy hátterében?

Szakértők szerint párhuzam vonható a kamerás mobiltelefonok széles körben történő elterjedése, illetve a mostanság elszaporodó UFO észlelések között.


Skóciában az elmúlt hónapokban rengetegen készítettek olyan fényképeket, melyeken szerintük UFO-k (Unidentified Flying Object), vagyis azonosítatlan repülő tárgyak láthatóak.

Szakemberek szerint nem kell attól tartani, hogy a földönkívüliek hamarosan elárasztják a Földet, hanem mindössze arról van szó, hogy manapság egyre többen mobiltelefonjuk segítségével fotózgatnak, mely készülékek optikája adott fényviszonyok mellett megbolondul, a végeredmény pedig nem más, mint a legtöbbek által UFO-nak vélt tárgyakat ábrázoló fotók.

Gordon Ridley, a Glasgow Kollégium fényképész szakának oktatója úgy vélekedik, hogy a legtöbb ilyen jellegű fotón egyáltalán nem repülő csészealjak láthatóak. Ridley szerint az elmosódott, általában kivehetetlen alakzatok annak következményei, hogy az emberek sokszor a nappal szemben próbálnak meg fotózni, amit a telefonokba épített képszenzorok nem igen hálálnak meg, és az ilyen körülmények között készített képekkel félrevezetik a hiszékenyebb, UFO-s történetek felé nyitott fotósokat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés