Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az Ericsson kitüntetést kapott a GSM Szövetségtől Cannes-ban

Kütyük

Az Ericsson kitüntetést kapott a GSM Szövetségtől Cannes-ban

Az Ericsson társadalmi felelősségvállaló programját, az Ericsson Response kezdeményezést elismerésben részesítette a GSM Szövetség, és ˝A mobiltechnológia legjobb hasznosítása veszélyhelyzetben˝ díjjal tüntette ki.

Az Ericsson a kitüntetést az iráni Bámban 2003 decemberében történt súlyos földrengés során végzett katasztrófaenyhítő tevékenységének elismeréseként kapta. A vészhálózat gyors (az érkezést követő 24 órán belüli) telepítése és az ötezer felhasználó kommunikációjának támogatása jelentősen hozzájárult a humanitárius segélyszervezetek katasztrófaenyhítő munkájához.

˝A független közönség szerint az Ericsson Response kezdeményezés nagy mértékben proaktív, és valódi társadalmi felelősségvállaláson alapul˝ – jelentette ki Mark Smith, a GSM Szövetség kommunikációs igazgatója.
A földrengés áldozatok tízezreinek életét követelte, és elpusztította a térség szinte teljes távközlési infrastruktúráját. A vészhelyzeti kommunikációs igények kielégítése érdekében az Ericsson Response teljes GSM mobilkommunikációs rendszert, üzemeltetéséhez pedig önkénteseket küldött törökországi és iráni leányvállalatán keresztül. A rendszer műholdas kapcsolattal csatlakozott a Turkcell török szolgáltató hálózatához.

˝Nagy örömünkre szolgál, hogy az Ericsson Response elnyerte ezt a díjat. Az Ericsson Response program vállalati értékeink megtestesítője˝ – nyilatkozta Karl-Henrik Sundström, az Ericsson ügyvezető alelnöke és pénzügyi igazgatója. ˝Technológiánkkal, erőforrásainkkal és megoldásainkkal minden lehetséges alkalommal támogatni fogjuk a segítségre szorulókat˝.

Az Ericsson Response ugyanebben a kategóriában már nyert díjat 2002-ben. Az Ericsson Response jelenleg a cunamitól sújtott Délkelet-Ázsiában tevékenykedik. Azonnali segítséget, nevezetesen önkénteseket és GSM berendezést küldtek Srí Lankára és Indonéziába, hogy a katasztrófa elhárításában részt vevők kommunikációját segítsék.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés