Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson: elérkezett a villámgyors mobil adatátvitel, a HSDPA (3,5G) ideje

Kütyük

Ericsson: elérkezett a villámgyors mobil adatátvitel, a HSDPA (3,5G) ideje

Az Ericsson egyre nagyobb figyelmet szentel a még az UMTS-nél (3G) is jelentősen gyorsabb HSDPA (3,5G) mobil technológiának.

˝Úgy gondoljuk, hogy a 2006-ban bevezetendő HSDPA tömegpiaci termékké válik˝ – mondta Mikael Bäck, WCDMA rádiós hálózatok alelnöke, a 3GSM Cannes-i Világkongresszusán. ˝Már az idei év végén azzal számolunk, hogy elindul a HSDPA kereskedelmi forgalmazása. Az Ericsson ebben az élen áll, technológiai vezető szerepünk és kiépített WCDMA alaphálózatunk révén.˝

˝A Mobil Triple Play trend nyomán komoly igények mutatkoznak a nagyobb sebességre˝ – mondta Bäck. ˝Ez és a szoftver-alapú fejlesztés egyszerűsége azt jelenti, hogy a HSDPA gyors terjedésével számolunk˝. Az Ericsson WCDMA rádiós elérési megoldásai már előkészítették a HSDPA-ra történő zökkenőmentes szoftveres átállás lehetőségét.

Az Ericsson úgy véli, hogy a HSDPA első végberendezései PC kártyák lesznek, mivel ezeket könnyen lehet telepíteni, és így a fogyasztók laptopjuk segítségével élvezhetik a nagy sebességű Internet kapcsolat előnyeit, függetlenül attól, hogy éppen hol vannak.

˝2005 második felében fognak megjelenni az első HSDPA végberendezések, az akár 3.6 Mbps sebességet támogató PC kártyák˝ – nyilatkozta Bäck. ˝2006 elején a HSDPA nagy valószínűséggel meg fog jelenni az intelligens telefonokban és a második generációs PC kártyákban is. Abban is biztosak vagyunk, hogy a HSDPA 2007 folyamán laptopokban integrálva is kapható lesz˝.

Ezt a fejleményt a fogyasztók szélessávú mobil adatforgalom-igényei fogják előmozdítani, valamint a mobil szolgáltatóknak az az igénye, hogy szélesítsék üzleti kínálatukat. A laptopok előnyei nem használhatók ki teljes körűen mobil szélessáv nélkül.

˝A Sony Ericsson támogatja az Ericsson HSDPA terveit, és próba jelleggel már az idén megjelenik a termékeivel, kereskedelmi mennyiségben pedig 2006 első felében˝ – mondta Jan Wäreby, a Sony Ericsson alelnöke. A Cannes-i 3GSM Világkongresszuson az Ericsson 9 Mbps-os nagy sebességű adatletöltést és streaming alkalmazásokat mutatott be vezeték nélküli rendszeren. Ez az első alkalom, hogy 2. fázisú, kereskedelmi termékeken alapuló, működő WCDMA rendszerre telepített HSDPA-t mutatnak be. A WCDMA fejlődésével az Ericsson hű maradt ahhoz a régi hagyományához, hogy a legmodernebb technológián alapuló, jövőbiztos termékeket gyárt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés