Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan elkészül az UIQ okostelefon interfész 3.0-s verziója

Kütyük

Hamarosan elkészül az UIQ okostelefon interfész 3.0-s verziója

Az egyik legkedveltebb, Symbian operációs rendszerre épülő mobiltelefonos felhasználói felület, az UIQ hamarosan gyökeresen meg fog újulni.


Az UIQ 3.0 debütálására várhatóan a jövő héten Cannes-ban megrendezendő 3GSM Világ Kongresszus keretein belül kerül majd sor, de Johan Sanberg, a vállalat elnök-vezérigazgatója előzetesen már elárult egy-két információt az újításokkal kapcsolatban.

A jelenleg elérhető UIQ 2.1 és a készülőfélben lévő UIQ 3.0 közötti legfontosabb különbség, hogy a kezelőfelület pillanatok alatt elforgatható 90 fokkal, vagyis sem a horizontális, sem pedig a vertikális megjelenítés nem okoz gondot a számára. Hasonló megoldással találkozhatunk egyébként már jó ideje a kéziszámítógépeken és a Tablet PC-ken. A fejlett érintőképernyő támogatással bíró UIQ 3.0 három különböző, de egyazon vázra épülő változatban lesz elérhető, így vélhetően minden készülékgyártó megtalálja majd a számára legideálisabb választást.

Az UIQ interfészt jelenleg kilenc különböző, Sony Ericsson, Motorola, BenQ és Arima gyártmány okostelefonban lelhetjük fel. Sanberg elmondta, hogy a közeljövőben vélhetően számos japán smartphone is megkapja majd az UIQ 3.0-t, mely természetesen teljes mértékben kompatibilis a nemrégiben bejelentett, 9-es verziójú legfrissebb Symbian operációs rendszerrel. Az első UIQ 3.0-s készüléket egyébként várhatóan a Sony Ericsson dobja majd piacra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés