Connect with us

Hirdetés

technokrata

Viharfelhők gyülekeznek a Siemens Mobile felett

Kütyük

Viharfelhők gyülekeznek a Siemens Mobile felett

A Siemens Mobile az elmúlt időkben képtelen volt felnőni a globális mobiltelefon piac által támasztott feladatokhoz – derül ki egy az Accenture vállalati tanácsadó cég által a Wirtschaftswoche című német hetilapnak készített exkluzív elemzésből.


A Siemens mobiltelefonos részlege felett mostanság viharfelhők gyülekeznek, melynek első jele az volt, amikor Heinrich von Pierer cégvezető két hete jelentős változtatásokat helyezett kilátásba a mobil részleggel kapcsolatban. Von Pierer már akkor utalt arra, hogy elképzelhető, hogy a Siemens Mobile eladósorba kerül, a Wirtschaftswoche értesülései szerint pedig akár néhány napon belül sor kerülhet az eladásra. A Siemens szóvivője egyelőre nem kívánt kommentárt fűzni az ügyhöz.

Egyes források tudni vélik, hogy a Siemens Mobile új tulajdonosa a japán NEC, vagy a dél-koreai LG Electronics lesz, mások szerint pedig egy kínai nagyvállalat, a Ningbo Bird a legesélyesebb vásárlójelölt. Konkrét információkat várhatóan majd január 27-én árul el a Siemens az ügylettel kapcsolatban.

A Siemens mobiltelefonok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó részlege a legutóbbi üzleti évben mintegy 152 millió eurós veszteséget produkált. Szakértők szerint a Siemens Mobile rossz teljesítményének hátterében elsősorban az áll, hogy a vállalat viszonylag későn dobta piacra első kamerás, illetve MP3 lejátszós készülékeit, illetve, hogy mind a mai napig alig rendelkezik harmadik generációs (3G) mobilokkal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés