Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megadóztatják a TV vételre alkalmas mobilokat?

Kütyük

Megadóztatják a TV vételre alkalmas mobilokat?

Egyes tervek szerint az Egyesült Királyságban a jövőben meg fogják adóztatni azon mobil előfizetőket, akik élő televíziós adások vételére alkalmas telefonnal rendelkeznek.


A jelenleg forgalomban lévő készülékek és aktuális szolgáltatások általában korábban rögzített videóanyagokat közvetítenek az előfizetők felé, viszont a minden korábbinál nagyobb adatátviteli sebességet biztosító harmadik generációs mobil technológiák térnyerésével párhuzamosan egyre több az élő mobiltelefonos televíziós adás. Éppen ezért nagy jelentősége lehet az elfogadásra váró új adóztatási tervezetnek.

A Samsung a idei CES szakkiállításon mutatta be SCH-B100 típusjelzésű legújabb mobiltelefonját, mely mind földi sugárzású, mind pedig műholdas televíziós adások vételére alkalmas, így az adóztatásra váró készülékek közé sorolható. Hasonló telefonnal rukkolt elő egyébként nemrégiben a konkurens LG Electronics is, és általánosságban véve elmondható, hogy az elkövetkezendő hónapokban egyre több ilyen jellegű telefon fog megjelenni a piacon.

Az Egyesült Királyságban korábban már a rádióadások vételére alkalmas mobilokat is meg szerették volna adóztatni, azonban a döntést végül is elhalasztották.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés