Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új információk a Pannon GSM vadonatúj 3G szolgáltatásairól

Kütyük

Új információk a Pannon GSM vadonatúj 3G szolgáltatásairól

A Pannon GSM ma sajtótájékoztató keretein belül számolt be legfrissebb 3G terveiről.

Hazánk második legnagyobb mobiltelefonos szolgáltatója előreláthatólag az idei esztendő utolsó negyedévében helyezi majd üzembe harmadik generációs mobil hálózatát, mely az első pillanattól kezdve teljes értékű, kereskedelmi szolgáltatást fog biztosítani az előfizetők számára. Első körben Budapest belső kerületeiben lesznek használhatók a 3G készülékek, majd pedig ezt követően a külső kerületekben és a nagyvárosokban, végül pedig az ország legnagyobb részén. A Pannon GSM jelenleg két működő UMTS teszthálózattal rendelkezik. A cég idén 5 milliárd forintot költ 3G fejlesztésekre, elsődleges partnere az Ericsson, de egyes megoldásokat a Nokiától vásárol.

Az Ericsson által szállított UMTS-rádióhálózat a jövőbeni igényeket is kielégítő megoldás, mivel már jelenleg is készen áll a HSDPA-ra (nagysebességű, előfizetői irányú, csomagkapcsolt hozzáférés), azaz a legújabb 3G technológiára való áttérésre. A hálózat már most 384 Kbit/s adatátvitelt tesz lehetővé. Ezáltal kiváló minőségű szolgáltatások és alkalmazások válnak lehetségessé, mint például a videotelefonálás, a valós idejű videolejátszás vagy a nagysebességű adatletöltés.

Az operátor ezenkívül nagy hangsúlyt fektet a jelenlegi GPRS (2,5G) és a közőjövőbeli UMTS (3G) közötti rést betömő EDGE (2,75G) technológiára is, mely manapság lényegében már egész Budapesten elérhető és a GPRS-nél jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet biztosít. Hasonlóképp egyébként a konkurens T-Mobile is megoldotta Budapest EDGE lefedettségét.

A T-Mobile a hivatalos álláspont szerint valamikor 2005-ben, míg a Vodafone meg nem erősített hírek szerint már a második negyedévben be fogja indítani hazai 3G szolgáltatását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés