Connect with us

Hirdetés

technokrata

Földi és műholdas DMB vételre is alkalmas a Samsung SCH-B100

Kütyük

Földi és műholdas DMB vételre is alkalmas a Samsung SCH-B100

A Samsung az LG példáját követve kiadta első DMB kompatibilis újgenerációs mobiltelefonját.


A DMB (Digital Multimedia Broadcasting) technológia segítségével CD minőségű zenei tartalmak, kiváló minőségű videóanyagok és nagyobb adatmennyiségek közvetíthetőek a mobil készülékek felé. Jelen pillanatban két különböző DMB szabvány létezik, az egyik földi, a másik pedig műholdas sugárzású.

Az LG Electronics tavaly novemberben adta ki első DMB támogatású CDMA mobiltelefonját, a napokban megrendezett CES 2005 (Consumer Electronics Show) szakkiállítás keretein belül pedig a rivális Samsung is bejelentette első ilyen készülékét. A Samsung SCH-B100 névre keresztelt újdonság érdekessége, hogy az LG DMB mobiljától eltérően nem csak a földi, hanem immár a műholdas sugárzású DMB-vel is kompatibilis. Tavaly ősz óta egyébként számos új DMB műholdat lőttek fel az űrbe, így nem csoda, hogy a dél-koreai gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek erre az új technológiára.

A különleges kialakítású, elforgatható kijelzős készülék hátoldalán egy 1 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modul teljesít szolgálatot. A Samsung SCH-B100 várható ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés