Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új vezeték nélküli biztonsági technológia: a lopott, vagy elhagyott mobil használhatatlanná válik

Kütyük

Új vezeték nélküli biztonsági technológia: a lopott, vagy elhagyott mobil használhatatlanná válik

A különböző biztonságtechnológiai fejlesztésekkel foglalkozó SuperWave egy olyan vezeték nélküli modullal rukkolt elő, mely kifejezetten a mobiltelefonok biztonságát hivatott növelni.

Az újdonság tulajdonképpen nem is egy, hanem két modulból áll. Az egyik részegységet a mobiltelefonba kell beszerelni, a másikat pedig például egy kulcstartóra kell rögzíteni, a rendszer pedig úgy működik, hogy amennyiben a két vezeték nélküli modul egy bizonyos távolságon kívül kerül egymástól, a mobiltelefon azonnal használhatatlanná válik. A fejlesztők szerint ily módon megakadályozható az elhagyott, vagy éppen ellopott készülékek illegális használata.

A SuperWave újdonság a 300 MHz-es frekvenciasávban működik és csak gyenge rádiójelet bocsát ki magából. A mindössze 10 milliméter hosszú, 6 milliméter széles és néhány milliméter vastag modulok egyelőre még csak prototípusként léteznek, és a jövőben várhatóan tovább fog csökkenni a méretük. A biztonsági rendszer aktiválódásához egyébként néhány méterre kell eltávolítani egymástól a két modult.

A SuperWave munkatársai elmondták, hogy a vállalat a mobiltelefon gyártókkal is fel szeretné venni a kapcsolatot az új biztonsági rendszer alkalmazása kapcsán.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés