Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes ADSL-hozzáférés több száz civil szervezetnek

Kütyük

Ingyenes ADSL-hozzáférés több száz civil szervezetnek

A Matáv társadalmi szerepvállalási programja, a „Matáv hozzáad” program keretében több mint 400 civil szervezet jut egyéves díjmentes ADSL-hozzáféréshez.

2004. novemberében a Matáv a NIOK közreműködésével pályázatot hirdetett, melynek célja a civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése, kommunikációs lehetőségeinek javítása volt. A pályázaton olyan szervezetek vehettek részt, amelyek eddig nem rendelkeztek ADSL vonallal. A Matáv támogatása hozzásegíti a szervezeteket ahhoz, hogy hatékonyabban láthassák el feladataikat, hiszen a szélessávú Internet segítségével lehetővé válik számukra saját tevékenységük magasabb szintű ellátása, annak széles körű megismertetése és a szervezetek számára szükséges információk gyors elérése.

A nyerteseket a NIOK szakértői a benyújtott pályázatok alapos elemzése, értékelése után, közel 700 civil szervezet (alapítvány, egyesület) közül választották ki. A támogatottak köre széles: kis helyi, önkéntes alapon működő egyesületek és nagy országos problémákat kezelő alapítványok egyaránt megtalálhatók köztük. A támogatás értéke szervezetenként közel 130.000 forint, azaz a Matáv Csoport több mint 50 millió forinttal támogatja a civil szervezetek működését. A támogatás várhatóan még ebben az évben eljut a szervezetekhez, hiszen a vonalak bekötése már megkezdődött.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés