Connect with us

Hirdetés

technokrata

SuperVGA és 1 megapixeles új kamerás mobil chipsetek

Kütyük

SuperVGA és 1 megapixeles új kamerás mobil chipsetek

Az STMicroelectronics bejelentette legújabb, többek közt egy 1 megapixeles felbontású képérzékelőt is magába foglaló mobiltelefonos chipkészletét.

Az újdonság kompatibilis azzal a bizonyos SMIA (Standard Mobile Imaging Architecture) szabvánnyal, melyet idén júliusban az STMicroelectronics a Nokiával karöltve jelentett be. A chipset részét képezi egyrészt egy VS6650 típusjelzésű kamera modul, másrészt pedig egy STV0976 típusjelű képfeldolgozó mikroprocesszor. A VS6650-ben szolgálatot teljesítő 1 megapixeles képszenzor segítségével maximum 1152×864 pixeles felbontású állóképek, illetve 30 képkocka/másodperc sebességű videoanyagok vehetők fel. Az STV0876 érdekessége, hogy valós idejű JPEG tömörítésre képes, ezenkívül pedig 15 képkocka/másodperces sebesség mellett akár 1 megapixeles videóanyagokat is fel tud dolgozni.

A gyártó munkatársai ezenkívül a VS6590-es kamera modult is bejelentették. A VS6590 egyfajta átmenetet képez a VGA és az 1 megapixeles mobil digitális fényképezőgépek között, lévén, hogy SuperVGA felbontású képszenzora 800×600 képpontos fényképek készítésére alkalmas.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan jövő márciusban debütáló, 1 megapixeles STMicroelectronics mobiltelefon chipset ára 16 dollár, a SuperVGA változatért pedig 13 dollárt kell fizetni. A vállalat egyébként hamarosan egy 3,2 megapixeles mobil kamera megoldással is elő fog rukkolni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés