Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Nokia 616 autótelefon

Kütyük

Bemutatkozott a Nokia 616 autótelefon

A Monte Carloban megrendezett Nokia mobilitás (Nokia Mobility) konferencián a Nokia az autós mobiltelefonok használatát forradalmasító új autótelefont mutatott be.

A Bluetooth specifikáció 1.1 verziójával kompatibilis Nokia 616 nem csak a Bluetooth SIM hozzáférés profilt, hanem a Bluetooth kihangosító profil 1.0 változatát is támogatja. Az új termék a működési üzemmód megválasztásakor automatikusan a mobiltelefonhoz alkalmazkodik. A Nokia 616 autótelefon a tervek szerint 2005 első negyedévében jelenik meg Európában, Afrikában, és egyes távol-keleti piacokon.


˝A Nokia 616 jelentősen több mobiltelefonnal kompatibilis annak köszönhetően, hogy a készüléket kihangosító üzemmódban is használhatjuk˝ – mondta Uwe Pertz, a Nokia Automotive fogyasztási cikkek részlegének igazgatója az új, továbbfejlesztett vezeték nélküli autótelefon egy előnyéről szólva. ˝Mindkét üzemmódban lehetőség nyílik a telefonkönyvben tárolt adatok átvitelére, a Navi gomb segítségével pedig intuitív módon kezelhetjük a hívásokat˝.

A Bluetooth SIM hozzáférés üzemmódban a mobiltelefon SIM-kártyájának elérésével autótelefonként működő autóskészlet jelenleg a Nokia 6820, a Nokia 6230 és a Nokia 6810 mobiltelefonnal, valamint a Nokia 9300 smarttelefonnal és más gyártók azon készülékeivel használható, melyek támogatják a Bluetooth SIM hozzáférés profilt. Kihangosító üzemmódban az autótelefon a legtöbb Bluetooth telefonnal kompatibilis.

Az új kihangosító üzemmód mellett az új Nokia 616 autótelefon számos egyéb szolgáltatásával túlszárnyalja elődje, a Nokia 610 készülék funkcióit. Többek között nagyobb terjedelmű telefonkönyvet tartalmaz, és a külön megvásárolható HSU-4 kézikészülékkel együtt hosszabb szöveges üzenetek és SMS-ek megírására is alkalmas. Az új autótelefon egy másik új funkciója a termék innovatív jellegére világít rá: ha a felhasználó folyamatban lévő telefonhívás közben száll be az autóba, a hívást az autótelefonon folytathatja – amennyiben a mobiltelefon támogatja a Bluetooth kihangosító profilt. A Nokia 616 ilyenkor ideiglenesen kihangosító üzemmódra vált. Amint a hívásnak vége, a rendszer automatikusan Bluetooth SIM hozzáférés üzemmódra vált.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés