Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért volt használhatatlan az MSN Messenger?

Kütyük

Miért volt használhatatlan az MSN Messenger?

A Microsoft üzenőprogramját használók pár napja szokatlan jelenséggel találkozhattak: a csevegőalkalmazásba való bejelentkezés problémákba ütközött. De miért?

Az MSN Messenger felhasználói a hét elején szokatlan problémáról számoltak be: képtelenek voltak bejelentkezni a programba. A hét elején megtapasztalt jelenség több órán keresztül meggátolta az egymással kommunikálni vágyókat az információcserében. Mindezt azzal indokolta a Microsoft, hogy technikai jellegű probléma miatt nem tudták biztosítani a szolgáltatás használhatóságát. Közleményük szerint egy rutinszerű karbantartási művelet után jelentkezett az MSN Messengert futtatókat kellemetlenül érintő gond.

Többen azonban egy új férget, a Funner nevű digitális kártevőt sejtették a háttérben. Ez ugyanis az MSN üzenetküldő alkalmazását használja fel terjedési platformként; habár a Symantec nem talált egyértelmű bizonyítékot arra, hogy a kisszámú PC-t érintő Funner ekkora kimaradást okozhatott volna a szolgáltatásban. Ez utóbbit támasztotta alá a redmondi szoftverfejlesztő vállalat egyik szóvivője is, aki tegnapelőtt bejelentette, hogy végleg elhárították a technikai hibát. Arról azonban nem kívánt részleteket közölni, hogy mi is volt pontosan ez a probléma, ahogyan azt sem kommentálta, hogy van-e a féregnek köze a kimaradáshoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés