Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes SMS-szolgáltatás a Google-tól

Kütyük

Ingyenes SMS-szolgáltatás a Google-tól

Érdekes újdonsággal jelentkezett a keresőmotorjáról elhíresült cég.

Még a múlt héten jelentette be a Google saját SMS-szolgáltatását, melynek révén egy SMS-képes mobiltelefonnal anélkül kereshetünk a Világhálón, hogy szükségünk lenne egy számítógépre vagy Internet-hozzáférésre. Igaz, a Google SMS egyelőre csak az USA-ban érhető el, ott viszont ingyenesen vehető igénybe; ráadásul a találatokat (egyelőre) nem befolyásolják a hirdetők, közölte Georges Harik, a Google egyik igazgatója.

Mit lehet keresni a Google SMS révén? Például magánemberek elérhetőségeit, üzletek és boltok listáit, termékárakat és akár még szótárként is használható. Például egy éhes turista San Francisco-ban gyorsan találhat magának kínai éttermet, ha beüti a ˝chinese san francisco ca˝ vagy a ˝chinese 94104˝ szöveget (ez utóbbi egy San Francisco-ban található irányítószám). Ezt követően a Google rövid idő után visszaküld egy szöveges üzenetet, benne az eredményekkel.

Az IDC egyik elemzője, Keith Waryas szerint a szolgáltatás gyorsan népszerű lehet a felhasználók körében. A jövőben ugyan a Google egyre nagyobb kihívással néz szembe a mobilszolgáltatók irányából, hiszen a színes kijelzős telefonok szinte kiabálnak például a térképes megjelenítésért egy utcanév keresésekor; de jelenleg az amerikai vállalat dinamikus felfutásra számíthat.

Mikor válik majd elérhetővé mindez az Amerikai Egyesült Államok területén kívül is? A Google elmondása szerint egyelőre a keresőmotor helyi változatainak tudását kell kiterjesztenie, s csak azután vágja majd bele a fejszéjét hasonló megoldásba a tengerentúlon (azaz például Európában).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés