Connect with us

Hirdetés

technokrata

PTI: Nokia integrált telekommunikációs rendszer Land Rover terepjárókba

Kütyük

PTI: Nokia integrált telekommunikációs rendszer Land Rover terepjárókba

A Nokia és a Land Rover által kifejlesztett PTI (Personal Telephone Integration) rendszer nem más, mint egy kifejezetten Land Rover terepjárókba szánt integrált telekommunikációs megoldás.


A Discovery 3 és Range Rover típusú Land Roverekbe rendelhető PTI-nek részét képezi többek közt egy vezeték nélküli Bluetooth alrendszer, de ezenkívül vezetékes kapcsolódási pontokkal is rendelkezik a technológia.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy az új fejlesztésnek köszönhetően minden eddiginél könnyebben és kényelmesebben lehet vezetés közben például a mobiltelefon címjegyzékét kezelni, a kimenő és bejövő hívásokat intézni, illetve rövid szöveges üzeneteket küldeni és fogadni. Mindezt ráadásul nem a mobiltelefon kis kijelzője, hanem a terepjáró központi információs pultja segítségével lehet megtenni. A jármű hifi rendszerével egy egységet alkotó PTI fontos szolgáltatása a hangfelismerés, így az ismerősök felhívásához nem kell mást tenni, mint szóban kimondani a nevüket.

Biztosak vagyunk abban, hogy a rendkívül fejlett PTI rendszer elnyeri majd a Land Rover vásárlók tetszését – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Marcus Stahl, a Nokia Smart Traffic Products részlegének igazgatója. Stahl elmondta, hogy a PTI-vel ellátott terepjárók Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban még ebben az évben meg fognak jelenni a szalonokban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés