Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a mobiltelefonokba szánt mini merevlemezek

Kütyük

Jönnek a mobiltelefonokba szánt mini merevlemezek

A Toshiba bejelentette, hogy minden a legnagyobb rendben folyik a 0,85 colos, vagyis 21,5 milliméteres, elsősorban mobiltelefonokba szánt miniatűr merevlemezek fejlesztése kapcsán, és amennyiben minden jól megy, akkor még az idén forgalomba kerülhetnek ezek az új adattároló megoldások.


A Toshiba féle mini winchesterek körülbelül fele annyi áramot fogyasztanak, 80 százalékkal kisebbek és sokkal ütésállóbbak, mint a jelenleg forgalomban lévő, 1,8 colos (45,7 milliméter) merevlemezek.

A gyártó munkatársai azzal kapcsolatban egyelőre nem kívántak nyilatkozni, hogy a mobiltelefonos merevlemezek pontosan mekkora adattároló kapacitással, illetve milyen áron kerülnek majd forgalomba. Az ilyen mini winchesterre épülő első mobil készülékek egyébként várhatóan valamikor a jövő év első felében látnak majd napvilágot.

Ezzel párhuzamosan a dél-koreai székhelyű Samsung is bejelentette, hogy jól halad első 0,85 colos mini merevlemezei fejlesztésével. A vállalat képviselői nem árulták el, hogy ezen termékek mikor jelennek majd meg a piacon. A Samsung egyébként nemrégiben jelentette be a világ első merevlemezes mobiltelefonját.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés