Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes telefonálás a mobil eszközökön is

Kütyük

Internetes telefonálás a mobil eszközökön is

Az internetes peer to peer technológiára épülő Skype nemrég jelentette be szoftverének kifejezetten Microsoft PocketPC operációs rendszerére írt változatát.

A Skype-ot a luxemburgi központtal rendelkező Kazaa fejlesztői hozták létre. A Sharman Networks bábáskodásában létrejött alkalmazás révén internetes beszélgetéseket képes lebonyolítani, teljesen ingyen. Minden, amire szükségünk van, az a szoftver, egy fülhallgató és egy mikrofon, s máris igen jó minőségben lehet csevegni egy másik PC-tulajdonossal – írtuk a dekstop változat megjelenése kapcsán.

A Skype for Pocket PC version 1.0 lehetővé teszi azon felhasználók számára a szolgáltatás igénybevételét, akik olyan vezetékmentes digitális személyi asszisztenssel, azaz PDA-val rendelkeznek, mely a Microsoft Windows Mobile 2003 for Pocket PC operációs rendszerét futtatja. Így voice over IP hívásokat lehet kezdeményezni, fogadni a Wi-Fi hotspotok révén. Hasonlóan a desktop változathoz képest, a másik eszközzel rendelkezőt ebben az esetben is csak az internetezés költségéért lehet elérni, semmilyen egyéb díjat nem kell kifizetni (azaz kvázi ingyenes).

Ráadásul nemrég jelent meg a Mac OS X környezet alá készített változat (igaz, egyelőre csak bétaverzióban), így a Skype igazi multiplatformos csevegést tesz lehetővé: akár PocketPC-vel, akár Windows-zal vagy Linuxszal rendelkezik is az internetező, kihasználhatja a VoIP ingyenességét. Vagy éppen olcsóságát: a program ugyanis Internetről kiinduló hívások (SkypeOut) kezelésére képes. Előre fizetve lehet igénybe venni a SkypeOutot, 12, 30, 62 dolláros csomagok megvásárlásával.

A szoftver egyébként azonnali üzenőkliensként is használható, de legfontosabb szolgáltatása természetesen az internetes hangátvitel. A PocketPC változat természetesen magában foglal egy végpont-végpont titkosítást, illetve a konferenciahívás lehetőségét is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés