Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az MMS szolgáltatások jelentősen lerontják a mobil fényképek minőségét

Kütyük

Az MMS szolgáltatások jelentősen lerontják a mobil fényképek minőségét

Egy a napokban nyilvánosságra hozott tanulmány rávilágít arra, hogy a kamerás mobiltelefonokkal fényképezett fotók minősége jelentős mértékben romlik MMS küldés közben.


A Cognima munkatársai a teszthez a Nokia egyik legújabb készülékét, az 1 megapixeles felbontású digitális fényképezőgépes 7610-es modellt használták fel, és az Egyesült Királyság négy legnagyobb mobil hálózatában (Vodafone, Orange, O2, T-Mobile) próbáltak multimédiás üzeneteket küldeni.

A tesztelők több darab 1 megapixeles fotót készítettek, majd pedig egy online fénykép albumba továbbították azokat. Amikor MMS küldéskor a ˝small˝ beállítást alkalmazták, a fényképek felbontása ötvenszeres zsugorodáson ment keresztül, hiszen az eredeti 1152×864 pixelből 160×120 képpont lett. Mondanom sem kell, hogy ez szinte használhatatlan minőségű fotókat eredményezett. A ˝small˝ beállítás egyébként azért használatos, mert egyes telefonok csak 100 KB-os képeket tudnak fogadni, noha a brit szolgáltatók mindegyike képes ennél akár jóval nagyobb képeket is továbbítani a hálózatában.

A Cognima szakemberei ezt követően ˝large˝ módban is megkísérelték elküldeni a fotókat, melyek felbontása ekkor már ˝csak˝ negyedére (576×432 pixel) csökkent le, viszont sajnos ez is tökéletesen elegendő volt ahhoz, hogy a fotók nyomtatásra lényegében teljesen alkalmatlan minőségűvé váljanak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés