Connect with us

Hirdetés

technokrata

A dél-koreaiak kétharmada internetezik rendszeresen

Kütyük

A dél-koreaiak kétharmada internetezik rendszeresen

A dél-koreai Hírközlési Minisztérium felmérése szerint az ország 45 milliós lakosságának jelentős része, körülbelül 30 millió ember használja rendszeresen az Internetet.

Az olyan nagy országokhoz képest, mint az USA, Kína, India, Dél-Koreában jóval kevesebben laknak – jelenleg azonban mégis az ötödik helyen áll azon a listán, melyen az egyes országok rendszeres internetezőik száma alapján vannak rangsorolva. Csak az Amerikai Egyesült Államok, Japán, Kína és Németország előzi meg a koreai félsziget déli részét e tekintetben. Egészen pontosan 30,67 millió rendszeresen internetező él az országban – az ország azonban már lassan eléri a plafont. Fél évvel korábban ugyanis alig volt másfél millióval kevesebb ez a tábor (29,22 millió fő).

A felmérések szerint tehát a lakosság hozzávetőleg 70 százaléka függ rendszeresen a Világhálón, s tölt legalább egy órát online egy hónap alatt. Ez egyébként fél év alatt 2,7, egy év alatt 4,1 százalékos emelkedés az internetezési időt tekintve. Természetesen a fiatalok vezetik a statisztikát: a hat és huszonkilenc éves kor közötti dél-koreaiak 95%-a rendszeres internetezőnek mondható, a 30-as éveikben járók 86,4%-a tartozik szintén ehhez a táborhoz. Innen már jelentősebb esés következik, a negyvenesek 58,3 százaléka szokott az Internetre legalább havi gyakorisággal felcsatlakozni, míg az ötvenes éveiket taposóknak ˝már csak˝ 27,6 százaléka sorolható ide.

Az átlagos dél-koreai internetező körülbelül 11,5 órát tölt egy héten internetezéssel. Ennek az időnek a java része információk utáni kutatással, e-mailezéssel és online játékokkal megy el. Észak-Koreára ugyanakkor nincsenek hasonló adatok, de a kommunista rezsim igáját nyögő testvérország elmaradottsága miatt sajnos ilyesmire nincs is – egyelőre – szükség…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés