Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetezzünk a Szigeten – vezeték nélkül!

Kütyük

Internetezzünk a Szigeten – vezeték nélkül!

Az Internet sátorban és annak 100 méteres körzetében ingyenes WiFi zóna kerül kialakításra, amelyhez bárki korlátlan ideig csatlakozhat.

Az idei Internet-sátor egy új, a világon egyre népszerűbb internetezési formát ismertet meg a látogatókkal. A sátorban installált asztali gépek mellett ezúttal mobil eszközökkel is rá lehet kapcsolódni a Világhálóra, s nem csak a sátorban, hanem annak 100 méteres körzetében is. Mindezt az a WiFi-rendszer teszi lehetővé, amelyet a Sziget Fesztivál teljes ideje alatt az LCP Systems üzemeltet.

A WiFi-zónában azokkal a mobil eszközökkel lehet internetezni, amelyek rendelkeznek WLAN modullal és böngészővel. Egyre több laptop, kéziszámítógép (PDA) és mobiltelefon alkalmas erre – a Szigeten főleg az egyre nagyobb számú PDA-tulajdonosokra számítanak a rendezők. „Különösen jó alkalom ez a PDA-sok, vagy más mobileszközt használók számára.˝ – mondta Hegedűs Viktor, az LCP Systems Kft. ügyvezetője – „Kipróbálhatják eszközeiket és felmérhetik, hogy milyen kiegészítések szükségesek a meglévő gépeikhez, hogy azok teljes értékű Internet-állomásként működjenek, s mindeközben konzultálhatnak szakembereinkkel és egymással.”

A WiFi-szolgáltatás az Internet-sátor kapacitására épül. Az Internet-sátorban a Datanet Kft. biztosít 100 asztali gépnek és a WiFi központi egységnek összesen 4×2 Mbit sávszélességet. A WiFi központi egysége egy Symbol gyártmányú Switch, amelynek kihelyezett antennái 2,4 GHz frekvencián sugároznak. Ehhez kapcsolódhatnak a WiFi zónán belül a mobil internetezők.

A mobil internetezés egyre népszerűbb, s ez a népszerűség nem csak az utazó üzletembereknek köszönhető, hanem azoknak is, akik az asztali gépeiktől távol sem kívánnak lemondani az elektronikus levelezésről vagy a böngészésről. A mobil internetezés igénye kihat az eszközökre is: a PDA-k és a mobiltelefonok fejlesztői már kínálnak olyan eszközöket, amelyekkel teljes értékűen lehet internetezni, és amelyeken a népszerűbb irodai alkalmazások – szövegszerkesztők, táblázatkezelők – is jól futnak. A WiFi-szolgáltatást üzemeltető LCP Systems a kizárólagos importőre a Mitac Mio Digiwalker, az Anextek és XPlore kéziszámítógépeknek, amelyek közül egyes típusok rendelkeznek WLAN modullal. Ugyancsak az LCP Systems importál olyan smartphone-okat, amelyek a PDA-k és a telefonok képességeit egyesíti, s amelyek közül egyes típusok szintén alkalmasak a WiFi-szolgáltatás igénybevételére.

A WiFi-zóna minden bizonnyal nem csak az internetező magánszemélyek érdeklődését kelti fel, hanem azokét a szolgáltatókét is, amelyek hasonló zónák kialakításával a saját alapszolgáltatásukat egészítik ki, teszik még értékesebbé. Ezek lehetnek szórakozóhelyek, szállodák üzemeltetői, vagy fesztiválok, konferenciák szervezői. A WiFi-zóna központi egysége a Szigeten egy Symbol WS2000 típusú Wireless Switch. A Symbol a vállalati mobil megoldások világviszonylatban is vezető szállítója, termékei az adatok és információk valós idejű rögzítését, továbbítását és kezelését biztosítják az üzleti élet szereplői számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés