Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb mobiltelefon robbanás: ezúttal kézben tartva történt a baleset

Kütyük

Újabb mobiltelefon robbanás: ezúttal kézben tartva történt a baleset

Hongkongban egy férfi kezében felrobbant a saját mobiltelefonja.

A Sunday Morning Post című lap közlése szerint az áldozat egyszer csak hirtelen azt érezte, hogy meleg árad szét a kabátja zsebéből. Ekkor rájött arra, hogy abban a zsebében tárolja mobiltelefonját, és később be is bizonyosodott, hogy a mobil készülék túlhevülése okozta a kellemetlen hőérzetet. Emberünk gyorsan kivette a zsebéből a túlmelegedett telefont, mely néhány másodperc múlva magától felrobbant.

Mostanság sajnos korántsem ritkák az ilyen és ehhez hasonló esetek. Az elmúlt három hónapban egyedül Hongkongban három mobiltelefonos robbanásra került sor. A rendőrségi vizsgálatok egyébként az összes esetben arra az eredményre jutottak, hogy a mobil készülékek felhevülése, majd pedig felrobbanása egyértelműen annak a következménye, hogy bennük nem gyári, hanem silány minőségű utángyártott akkumulátort használtak.

A mostani eset kárvallottja egyébként be is vallotta, hogy mobiltelefonja utángyártott akkumulátorát egy utcai árustól vásárolta, még pedig a gyári akksi árának kevesebb mint feléért.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés