Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatékonyabb keresés – Microsoft módra

Kütyük

Hatékonyabb keresés – Microsoft módra

Redmond keresőeszköze egyszerre nyújt lehetőséget az Interneten és a merevlemezen való kutakodásra.

Az MSN vezetője, Yusuf Mehdi mutatta be annak a keresőszoftvernek a prototípusát az éves Microsoft Financial Analyst Meetingen, amely két, eddig különálló szolgáltatást kíván egybeolvasztani. A technológia úgy lett kialakítva, hogy gyorsan át lehessen nézni vele a merevlemezt, s minden olyan állományt (dokumentumot, e-mailt, e-mail csatolmányt) meg lehessen találni, ami tartalmazza a keresett szót, szavakat. Mindeközben a keresőoldal jobb oldalán internetes találatok is megjelennek. Mehdi elmondása szerint a technológia egy új szolgáltatás része lesz, de ennél többet nem árult el.

Már régóta dédelgetett álma a Microsoftnak annak a feladatnak a megoldása, hogy olyan, egymással inkompatibilis állományokban való keresést készítsenek, mely hatékony működésre képes. A gyorsaságot a rendszer állományainak folyamatos indexelése biztosítja. Mehdi szerint a most bemutatott megoldás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy szabadon kereshessen az Outlook e-mailkliensben és a Windows mappákban is, pusztán egyetlen felületet használva. Annyit még elárult az MSN vezetője, hogy a szolgáltatás igénybevételéhez nem lesz szükség magának az operációs rendszernek a frissítésére, ámbár a szoftvert le kell majd tölteni a számítógépre.

Mikor valósulhat meg a webes keresésnek a helyi kutakodással való ötvözése? Egyes vélemények szerint erre csak a Windows-ok következő generációját képviselő Longhornban lehet számítani. Mehdi pontos dátumot ráadásul nem is közölt, amellett viszont határozottan kiállt, hogy a technológia helyi PC-ken kereső része még a Longhorn indulása előtt elérhetővé válik. Az előrehaladásban egyébként bizonyára sokat segít a Lookout Software felvásárlása, mely egy kifejezetten e-mailek közötti keresőtechnológia fejlesztésével foglalkozó kis cég volt – az akvizícióra két hete került sor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés