Connect with us

technokrata

LG F7100: imára figyelmeztető mobil muzulmánoknak

Kütyük

LG F7100: imára figyelmeztető mobil muzulmánoknak

Az LG Electronics bejelentette legújabb mobiltelefonját, mely elsősorban arról ismerszik meg, hogy időben felhívja a muzulmánok figyelmét a kötelező ima elvégzésére, valamint megmutatja, hogy pontosan merre van Mekka, vagyis, hogy milyen irányban kell imádkozni.


Az F7100 típusjelzésű készülék különleges szétcsúsztatható kialakítással rendelkezik: alaphelyzetben csak a kijelző egy kis része látható, melynek teljes felülete akkor kerül szem elé, ha a billentyűzetet lehúzzuk róla.

A telefon legérdekesebb szolgáltatása, az úgynevezett ˝Mecca Indicator˝, vagyis a Mekka irányát mutató szoftver, melynek köszönhetően a muszlinok mindig tudják, hogy milyen irányban kell a földre borulniuk. A helyes irány meghatározásához egyébként egy 500 várost tartalmazó listából ki kell választani az aktuális tartózkodási helyet.

A dél-koreai székhelyű vállalat nem meglepő módon csak az Arab Emirátusokban, Szaúd-Arábiában és Iránban kívánja forgalmazni a készüléket, a későbbiekben azonban egyéb közel-keleti és afrikai piacokon is felbukkanhat majd a speciális mobiltelefon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin