Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Interware és ügyfelei ott, ahol a Web született

Kütyük

Az Interware és ügyfelei ott, ahol a Web született

2004. június 11–13. között az Interware ügyfeleivel látogatást tett a Web születésének helyszínén.

A francia-svájci határon található városban, ahol a CERN, a világ egyik legnagyobb részecskefizikai kutató-intézete, -laboratóriuma található, több mint 2500 kutató dolgozik (köztük számos honfitárs, volt kolléga) alap- és alkalmazott kutatásban egyaránt.

Az idén 50 éves CERN-i közös európai intézetnek Magyarország 1992-óta állandó tagja, így részesedhet a CERN által nyújtott számtalan tudományos, technikai, valamint gazdasági lehetőségekből és természetesen magyarországi látogatókat is fogadhat az intézet szervezett formában.

Ezt a lehetőséget kihasználva az Interware Rt. Ügyfeleinek utazást szervezett a 2 Margit-sziget méretű intézetbe, ahol az érdeklődök betekintést nyerhettek az itt folyó kutatásokba, megismerhették az intézet történetét és közelről is megnézhették a rendelkezésre álló 7 ezer tonnányi precíziós csúcstechnológiát, illetve az intézet Teller Edéről elnevezett utcáját.

A látottak páratlan élményt nyújtottak, bár a képek ezt közel sem adhatják vissza: az érdeklődők a SzerverHotel weboldalán érhetik el a fotókat.

Az eseményen lapunk újságírói is részt vettek.

A legjelentősebb magyarországi Internet-szolgáltatók közé tartozó Interware Rt.-t 1997-ben, magyar magántulajdonban alapították, majd 2001. decemberében alakult részvénytársasággá, jelenleg mintegy 7 ezer előfizetővel rendelkezik országszerte.

Üzleti ADSL és bérelt vonali Internet-szolgáltatás területén a társaság piaci részesedése jelentős, de legnagyobb sikereit a domain regisztráció és a server hosting területén érte el.

Az Interware Rt. 2003. július végén túllépte a tízezredik regisztrált és fenntartott domain nevet. Így hosszú hónapokig az egyetlen volt Magyarországon, ahol több mint 10 ezer élő domain volt.

Az Interware Rt. szerverhotelében hostolt szerverek száma 2003. októberében átlépte az ezer darabot, ezzel a cég újabb rekordot állított fel a magyar Internet-piacon, mely darabszám azóta már meghaladta az 1400-at. A Szerverhotel a nyilvánosság számára is látogatható, előzetes időpont-egyeztetést követően.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés