Connect with us

technokrata

A Motorola szerint a lassú 3G miatt inkább a 3,5G-re kell koncentrálni

Kütyük

A Motorola szerint a lassú 3G miatt inkább a 3,5G-re kell koncentrálni

A világ második legnagyobb mobilgyártó cégeként jegyzett Motorola szerint az UMTS lényegében túl lassú ahhoz, hogy széles körben elterjedhessen, éppen ezért ennél nagyobb adatátviteli sebességre képes technológiákra érdemes koncentrálni.

Az amerikai vállalat vezetői szerint kiemelt fontossággal bír az UMTS (3G) továbbfejlesztésének tekinthető HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) technológia, amit sokan egyszerűen csak 3,5G-nek neveznek.

Laith Sadiq, a Motorola hálózati infrastruktúra részlegének stratégiai igazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy amennyiben egy UMTS cellában megnövekszik a felhasználók száma, a letöltési sebesség akár 20-30 Kbit/s-ra is lecsökkenhet, ezzel szemben a HSDPA révén akár a gyakorlatban is könnyedén biztosítható a 300 Kbit/s-os adatátviteli sebesség.

A HSDPA segítségével a kezdetekben 3,6 Mbit/s, a későbbiekben pedig akár 14 Mbit/s letöltési sebesség is elérhető, ezenkívül pedig rendkívül fontos a technológia olcsó üzemeltetése. Érdekes adat, hogy a szolgáltatóknak 1 MB adat továbbítása GPRS segítségével 0,415 euróba, UMTS révén 0,069 euróba, HSDPA-t használva pedig mindössze 0,021 euróba kerül. Összehasonlításképp, DSL kapcsolaton keresztül 1 MB adat elküldése körülbelül 0,01 euróba kerül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu