Connect with us
Hirdetés

technokrata

Kelendő divatos készülékek hiányában hullámvölgybe került a Nokia

Kütyük

Kelendő divatos készülékek hiányában hullámvölgybe került a Nokia

A Nokia részvények nem kevesebb mint 17 százalékot veszítettek értékükből, azt követően, hogy a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója bejelentette: megfelelően kelendő készülékek hiányában eladási mutatói mostanság a vártnál rosszabbul alakulnak.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy a Nokia első negyedéves bevétele 6,6 milliárd euróra tehető, ami mintegy 2 százalékos visszaesést jelent a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest.

Jorma Ollila, a finn mamutcég vezérigazgatója elmondta, hogy a viszonylagos sikertelenség hátterében főképp az áll, hogy a Nokia nem rendelkezik attraktív high-end kategóriás készülékekkel, illetve az európai piacon csak nemrégiben jelentette be első kagylóformájú készülékét. Ollila elmondta, hogy a Nokia az elmúlt időszakban kevesebb mobiltelefont tudott eladni Európában és Ázsiában, ráadásul az eladott készülékek átlagára is alacsonyabb volt mint korábban. Eközben a konkurencia nem tétlenkedett és nagy tudású, divatos megjelenésű mobilok tömegét dobta piacra.

Idén még legalább harminc vadonatúj mobiltelefont fogunk bemutatni, ennek pedig mindenképp jótékony hatása lesz a pillanatnyilag gyengélkedő eladási mutatóinkra – nyilatkozta Ollila.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés