Connect with us

Hirdetés

technokrata

A zsarolás online formáját sem díjazzák

Kütyük

A zsarolás online formáját sem díjazzák

Letartóztatták azt a kaliforniai férfit, aki százezer dollárt követelt a Google-tól.

Michael Bradley gyors, ámde tisztességtelen eszközzel próbált pénzhez jutni. Persze a mai fogyasztói társadalomban megérthető (még ha el nem is fogadható) a kaliforniai férfi tette; Bradley a Google ˝megvámolásából˝ próbált magának kellemesebb életkörülményeket biztosítani. A bírósági papírok szerint arra szólította fel az internetes kereséssel foglalkozó vállalatot, hogy fizessen számára 100 ezer dollárt, ellenkező esetben spammereknek ki fogja adni annak módszerét, miként lehet hamis reklámkattintásokat generálni, amik aztán milliókba kerülnének a Google-nek.

Nézzük kicsit pontosabban, miként is működik, működött volna Bradley elmélete! A leleményes zsaroló rájött, hogy egy szoftverrel el lehetne árasztani a Google reklámhirdetéseit, hamis kattintásokat imitálva. Ez aztán a webmestereknek több millió dolláros kifizetést jelentett volna: a Google ugyanis minden egyes átkattintás után fizet azoknak, akik elhelyezik weboldalán a kereső reklámját. A kaliforniai férfi voltaképp ezen szoftver létével illetve rosszindulatú felhasználásával fenyegette meg az internetes szolgáltatást nyújtó céget.

Bradley olyan biztos volt a dolgában, hogy szoftvere eladási helyszínének az internetes cég irodáját jelölte meg. Az egyetemisták által alapított cég vezetése azonban kihasználta a lehetőséget, és értesítette a szövetségi nyomozókat; az ügynökök aztán videofelvételt készítettek a történtekről. A felvételeken volt látható, hallható az is, hogy a vastag arcbőrrel rendelkező Bradley még azt is felajánlotta a Google-nek, hogy konzultánsként segít a további csalások kiszűrésében (természetesen busás összegért).

Miután azonban az internetes vállalat nem jelentkezett, a kaliforniai elhatározta, hogy még egy e-mailt küld, melyben megfenyegette a céget: nyilvánossá teszi szoftverét a következő héten. Ezt követően újabb találkára invitálták, ahol azt hitte, hogy a Google egyik képviselőjével fog tárgyalni, ám ehelyett a nyomozóhatóság emberei vártak Bradley-re, s zsarolás vádjával letartóztatták. Jelenleg – 50 ezer dolláros óvadék ellenében – szabadlábon várja a tárgyalást, ám addig is – bírósági felszólítás következtében – mind a Google, mind a számítógépe tiltott területté vált számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés