Connect with us

Hirdetés

technokrata

Spamben igyekeznek eladni a betiltott DVD-másoló programot

Kütyük

Spamben igyekeznek eladni a betiltott DVD-másoló programot

Kéretlen levelek sokaságában terjed az üzenet, mely szerint itt a lehetőség a pár hete betiltott DVD-másoló alkalmazások utolsó példányainak megvásárlására.

A múlt hónap végén írtuk meg, hogy több mint nyolc havi mérlegelés után az esettel foglalkozó szövetségi bíró a 321 Studios által fejlesztett DVD-másoló alkalmazásokat jogsértőnek találta. Susan Illston bírónő bejelentette: a kis szoftverfejlesztőnek hét napja van arra, hogy leállítsa a fenti döntés által érintett termékek terjesztését.

Ismeretes, hogy a 321 Studios ellen, szerzői jogok megsértése miatt még tavaly májusban hét nagy filmstúdió indított peres eljárást: a Columbia Pictures, a Disney Enterprises, a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Tri-Star Pictures, a Time Warner Entertainment Company, a Universal City Studios és a The Saul Zaentz Company. Ezen vállalatok mögé társult az elmúlt hetekben a Macrovision. A filmstúdiók keresete szerint a szoftverfejlesztő egyes programjai jogsértőnek minősülnek, mert megteremtik a digitális kalózkodás lehetőségét. A Macrovision azzal az indokkal szállt be a perbe, hogy a DVD-k másolása esetén a jogvédett másolásvédelem is másolásra kerülhet – illegálisan.

A 321 Studios természetesen tiltakozott az ítélet ellen, s azonnal benyújtott egy kérelmet, melyben azt indítványozzák, hogy a fellebbezés alatt is terjeszthetők legyenek a cég által fejlesztett DVD-másoló alkalmazások – nem túl sok eredménnyel. Éppen ezért indult be egy igen heves ˝e-mail kampány˝, melyben a még készleten levő szoftverektől igyekeznek megszabadulni. Nemrég ugyanis olyan spam ütötte fel a fejét, melyben arra hívják fel a figyelmet: eljött annak az utolsó esélye, hogy valaki beszerezhessen egy, a 321 Studios által fejlesztett eredeti DVD-másoló szoftvert.

Ez – ha nem is nézzük, hogy kéretlen e-mailben terjed – mindenképpen törvénysértő, főként azután, hogy a bíróság betiltotta a termék terjesztését. Bármelyik disztribútor karolja is fel az alkalmazás forgalmazását, számíthat arra, hogy őt is beperelik.

Az eladási mutatók drasztikus megugrása mindazonáltal nem várható a spamektől, lévén még számos egyéb olyan program is kapható kereskedelmi forgalomban, mely a 321 Studios betiltott szoftvereinek működéséhez hasonló elven alapul, nevezetesen DVD-másolással foglalkozik (igaz, az ezen alkalmazásokat fejlesztő cégek is hamarosan sorra kerülhetnek a pereskedésben, mint ahogyan némelyik ellen Hollywood már meg is indította jogi csapásait). Meg kell még említeni azokat a nem kereskedelmi forgalomban kapható másolóprogramokat, melyek az Interneten szerte elérhetők, s végül a 321 Studios feltört szoftvereit, melyet voltaképp bárki bármikor beszerezhet az olyan file-cserélő hálózatokról, mint a Kazaa vagy az eDonkey.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés