Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre népszerűbb a Java a mobiltelefóniában

Kütyük

Egyre népszerűbb a Java a mobiltelefóniában

A Java technológia mobilpiaci elterjedtsége 2002 júniusa óta 25 százalékkal nőtt.

Ebben fontos szerepet játszott az új igényeknek megfelelő, számos szolgáltatást biztosító mobiltelefonok gyors terjedése, melyeket a világon már több mint 77 szolgáltató, többek között az AT&T Wireless, a China Mobile, a China Unicom, a Cingular Wireless, az NTT DoCoMo, az Orange, a T-Mobile, a Vodafone, de Magyarországon természetesen a Westel és a Pannon GSM is kínál ügyfeleinek.

A mobil adatszolgáltatás, az új mobil tartalmak megjelenése életre hívta a 2,5 és 3G mobilhálózatokat, amelyek kihasználásához a szolgáltatóknak megfelelő hálózati eszközökre, a felhasználóknak pedig megfelelő mobilkészülékekre van szüksége. Jelenleg 31 gyártó 75 távközlési hálózatában 250 millió Java-technológiás vezeték nélküli eszköz van már használatban, és félmilliárd Java Card biztonságos digitális azonosítóeszköz működik az intelligens kártyás és mobiltelefonos környezetekben. A Java-technológia biztonságos mobil adatszolgáltatási platformot biztosít a tartalom- és távközlési szolgáltatók számára is, amelyek így nagyobb átlagos eszközönkénti bevételre (average revenue per unit, ARPU) tehetnek szert.

A gyors növekedés persze annak is köszönhető, hogy a Java komoly előnyökkel rendelkezik. Az első és legfontosabb, hogy a biztonságos hitelesítés révén a mobilfelhasználók kényelmesen és ugyanakkor megbízhatóan használhatják a mobilhálózatot. Biztonságos működése miatt a Java-technológia rendkívül kedvelt például a mobil játékkörnyezetben, amely egyébként a mobilszolgáltatók fontos bevételi forrása. A Java programok minden platformon futnak, így a szolgáltatások a lehető legszélesebb körben érhetők el, jelenleg világszerte több mint hárommillió Java-fejlesztő dolgozik a legkiválóbb vállalati és fogyasztói alkalmazások létrehozásán.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés