Connect with us

Hirdetés

technokrata

Maffiamódszereket alkalmaznak a jogvédők?

Kütyük

Maffiamódszereket alkalmaznak a jogvédők?

Az RIAA által a file-cserélőkkel szemben indított per egyik gyanúsítottja ellenpert kezdeményezett a szervezettel szemben, igen komoly vádakra alapozva beadványát.

Számos esetben írtunk már az Amerikai Lemezkiadók Szervezetének jogi ˝keresztes hadjáratáról˝, melynek égisze alatt közel fél évnyi időszakot átívelően másfél ezer embert ˝invitáltak˝ be a bíróságra. Mindezt egy körülbelül egy éve megszületett bírói döntés tette lehetővé, mely szerint a file-cserélő eszközöket fejlesztők nem tehetők bűnössé pusztán azért, mert az alkalmazásaikat használók egy része illegális dolgokat is véghezvisz a szoftverek révén – az egyes emberek azonban büntethetők.

Csak pár napja, hogy ismét több mint 500 gyanúsított ellen indított eljárást az RIAA, ám most úgy tűnik, hogy darázsfészekbe nyúlt. Egyik ˝áldozata˝, egy New Jersey-i hölgy ugyanis viszontperelte a szervezetet, egy USA-beli (gengszterellenes) szövetségi törvényre hivatkozva. Az ügyvédjén keresztül nyilatkozatot tevő Michele Scimeca pénzbehajtással és zsarolással vádolja az RIAA-t. Szerinte a file-cserélők szerzői jogsértésért való beperlése, majd az előzetes megállapodás felkínálása (ahelyett, hogy többszázezer dolláros pereket folytatnának) a lemezkiadóknak egy olyan húzása, mely – legalábbis a hölgy véleménye szerint – egyértelműen a maffia szokásaira hasonlít.

˝Ez a rémisztő taktika már sok olyan embert rávett a megállapodásra, akik egyszerűen félnek felvenni a harcot egy nagy intézménnyel, s ebből következően áldozatnak érzik magukat. Az ilyen eljárás megengedhetetlen, mivel gyakorlatilag zsarolással állunk szemben.˝ – mondta Bart Lombardo, Scimeca ügyvédje. Az RIAA természetesen elutasította a vádakat, s kijelentette, hogy ha valaki nem akar megállapodni, akkor készek a bíróság előtt megvédeni igazukat – ám követeléseiktől nem állnak el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés