Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amerikában már a villámgyors 4G mobil technológiákat tesztelik

Kütyük

Amerikában már a villámgyors 4G mobil technológiákat tesztelik

Az Egyesült Államok egyik vezető mobiltelefonos szolgáltatója 1,5 Mbit/s adatátviteli sebességet biztosító új vezeték nélküli szélessávú technológiákkal kíván kísérleteket folytatni.

A Nextel Communications képviselői bejelentették, hogy Észak-Karolinában várhatóan még ebben a hónapban megkezdődnek annak a negyedik generációs mobiltelefonos rendszernek a tesztjei, mely minden korábbinál nagyobb sávszélességet biztosít majd az előfizetők számára.

A Nextel Communications féle negyedik generációs, azaz 4G tesztekben komoly szerepet vállal többek közt a Cisco Systems, a Nortel Networks, az IBM, valamint a Flarion Technologies, de emellett számos kisebb technológiai cég is részt vesz a kutatási és fejlesztési munkálatokban. A mostani bejelentés kapcsán a teszt részleteiről, így például annak hosszáról nem esett szó.

A Nextel Communications szerint a nagy adatátviteli sebességgel kecsegtető 3G és 4G technológiák nagy jövő előtt állnak, ugyanis ezen mobil megoldások lehetővé teszik olyan új szolgáltatások beindítását, mint például a videotelefonálás, a mobil CD minőségű zeneletöltés, vagy éppen a mobilos streaming televíziózás. A 3G egyébként csak mostanság bontogatja szárnyait, de Japánban már javában folynak a 3,5G, illetve 4G fejlesztések.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés