Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar kiállítók a Cannes-i 3GSM konferencián

Kütyük

Magyar kiállítók a Cannes-i 3GSM konferencián

A február 23-26. között a franciaországi Cannes-ban megrendezésre kerülő 18. 3GSM Világkongresszus magyar standján két olyan kiállítóval is találkozhatunk, akik a Pannon GSM segítségével hozták létre máris hangos nemzetközi visszhangnak örvendő távdiagnosztikai berendezéseiket.

A SzívLeső a mobil orvostechnológiában, a Skytrack AVL a járműkövetésben és flottakezelésben nyit új távlatokat.

A Pannon GSM idén két világszinten is újdonságnak számító megoldás révén képviselteti magát a mobil távközlés egyik legrangosabb seregszemléjén, a Cannes-i 3GSM Világkonferencián.

A Bion Kft. által kifejlesztett SzívLesővel először tavaly találkozhatott a magyar és nemzetközi közönség. A világ legfontosabb telekommunikációs, illetve kardiológiai fórumain akkor nagy elismeréssel beszéltek a szívbetegek folyamatos távfelügyeletét lehetővé tevő berendezésről, amely az egybehangzó vélemények szerint orvosi és távközlési szempontból egyaránt két évvel megelőzte a korát.

A hordozható EKG berendezés mérési eredményeit GPRS adatátvitellel szünet nélkül továbbító készülék a betegek monitorozása, riasztása mellett a megelőzés terén is forradalmi változásokat hozhat. Az előzetesen rögzített, normális szívgörbétől való eltérésekre azonnali riasztással figyelmeztető SzívLeső, amely többek között a magyar sport élvonalának érdeklődését is felkeltette, különösen nagy segítséget jelenthet a rendkívüli terhelésnek kitett élsportolók egészségének megőrzésében.

Tavalyi bemutatkozása óta újabb, korábban megvalósíthatatlannak tartott funkciókkal bővültek a SzívLeső képességei. A GPRS/EKG modul szabad csatornáit kihasználva számos olyan sejtszintű paraméterre (pulzusszám, gyorsulás mérés háromdimenziós érzékelővel, külső hőmérséklet mérés, test hőmérséklet mérés, bőr vezető képesség) enged következtetni, amely már nem csak fiziológiai folyamatokra, hanem az izmokban lejátszódó kémiai folyamatokra is utal és azok továbbítására vált alkalmassá, amelyek még pontosabb diagnózist tesznek lehetővé, így a készülék várhatóan ismét a 3GSM konferencia egyik slágere lesz.

A másik magyar szenzáció, amelynek létrehozásában a Pannon GSM segítséget nyújtott, az Etron Avionics automatikus járműkövető (AVL) berendezése, a Skytrack. A tavaly októberi Automobil Kiállításon már nagy sikerrel bemutatott fedélzeti készülék egy GSM telefon és egy GPS műholdas navigációs rendszer házasságából született, és méterről méterre nyomon követi a jármű mozgását, folyamatos jelentést adva arról a diszpécserközpontnak – ennek köszönhetően azonnal látható például, ha a gépkocsi nem az előre meghatározott útvonalon vagy sebességgel halad, amely eseményekre szükség szerint riasztás is beprogramozható.

Az egyéb hasonló célú megoldásokkal szemben a Skytrack szabadon programozható platformra épült, ezért pontosan a felhasználók igényeihez szabható, funkciói pedig gyakorlatilag korlátok nélkül bővíthetők. Így már most fel van készítve az Európai Unióban követelményként (2012-re) meghatározott kilométer alapú autópálya-használati díj elszámolására, hiszen pontosan és valós időben rögzíthető, mekkora távolságot tett meg a jármű a díjköteles útszakaszon.

A Skytrack legfrissebb szolgáltatása az automatikus, utcaszintű menetlevél-készítés. Az APEH által elfogadott minta szerinti menetnaplót a Metron Avionics egész Európát lefedő, részletes digitális térképét felhasználva hozza létre a rendszer. Mivel a Skytrack a sebességet, az üzemanyag-fogyasztást és további adatokat is képes továbbítani a központba, a fuvarozásban kötelezően előírt tachográfként is használható, egy vadonatúj fejlesztés

A Skytrack legfrissebb szolgáltatása az automatikus, utcaszintű menetlevél-készítés. Az APEH által elfogadott minta szerinti menetnaplót a Metron Avionics egész Európát lefedő, részletes digitális térképét felhasználva hozza létre a rendszer. Mivel a Skytrack a sebességet, az üzemanyag-fogyasztást és további adatokat is képes továbbítani a központba, a fuvarozásban kötelezően előírt tachográfként is használható, egy vadonatúj fejlesztés eredményeként pedig akkor is nyomon követhetőek maradnak a járművek, ha ideiglenesen kikerülnek a navigációs műholdak ˝látóteréből˝.

A Skytrack vívmányai más feladatok elvégzésére is alkalmasak. Az övre csatolható Skytrack Walker például a személyes mozgáskövetésben jelent áttörést, így fontos szerephez juthat a súlyos betegek, pénzszállító futárok vagy éppen házi őrizetben levők folyamatos felügyelete során.

A Skytrack AVL-t és a SzívLesőt a berendezéseket forgalmazó Kern Communications állítja ki a Cannes-i 3GSM Világkonferencia ITDH által szervezett magyar standján. Az idei, 18. 3GSM konferencia jelentőségét emeli, hogy a GSM Szövetség vezetősége idén itt tartja csúcstalálkozóját, ahol a Szövetség legjobb telekommunikációs eredményekért járó elismeréseit, a távközlési szakma Oscarjának nevezett díjakat is átadják.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés