Connect with us

Hirdetés

technokrata

A gyerekek játékra használják az Internetet

Kütyük

A gyerekek játékra használják az Internetet

Az európai gyerekek sokkal több időt töltenek az Interneten játékkal, mint e-mailezéssel vagy zeneletöltéssel.

A Safety, Awareness, Facts and Tools (SAFT), egy EU-támogatta szervezet (mely a gyermek internetezési szokásait figyeli, illetve ezzel kapcsolatban nyújt támogatást) felmérése szerint az öreg kontinens legfiatalabb korosztályaiba tartozói jóval többet játszanak minden egyéb online tevékenységgel szemben összehasonlítva. Ezt egyrészt pozitívumként értékelik a gyerekek életében, másrészt azonban arra figyelmeztetnek, hogy emiatt könnyen függőségi helyzetbe kerülhetnek a kiskorúak, ami aztán a szocializálódásukra is káros hatással lehet.

Ezekre a következtetésekre egy öt európai országban végzett kutatás értékelése során jutottak. A résztvevő államok: Dánia, Izland, Norvégia, Svédország és Írország. A kontinens északi felének nagy részét kitevő országok 9 és 16 éves fiai és lányai közül a kisebb-nagyobb időközönként internetezők 90 százaléka játszik valamilyen online játékkal. A 4700 kiskorú részvételével (még tavaly január és március között) zajlott felmérés során kiderült, hogy egy gyerek átlagosan 2,3 órát játszik az Interneten. A lányok majdnem ugyanannyit töltenek ilyen tevékenységgel egyébként, mint a fiúk, de ez utóbbiak gyakrabban teszik ezt online. A fiúk az akció, a sport és a stratégiai játékokat részesítik előnyben, míg a lányok a Sims-típusú kikapcsolódást szeretik (micsoda ˝meglepetés˝).

Karsten Gynther, a SAFT vezetésének egyik tagja a következőket mondta a felmérés értékelését követően: ˝Azt tanácsolnám a tanároknak és a szülőknek, hogy vegyék komolyan, ha a gyerek folyamatosan inkább a játékokat választja az egyéb közösségi tevékenységek helyett; ha az étkezés vége előtt feláll az asztaltól, hogy mehessen játszani; vagy ha a játék miatt néha hiányzik az iskolából. Az a legfontosabb, hogy kellő egyensúlyt tudjunk létrehozni e téren, ami különösen nagy figyelmet igényel a felnőttektől.˝



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés