Connect with us

Hirdetés

technokrata

Webböngészés browser nélkül

Kütyük

Webböngészés browser nélkül

Egyre növekszik a nem webböngészőből kezdeményezett webezés.

Egy meglepő tényre hívja fel a figyelmet a Nielsen/Netratings nemrég elkészített felmérése. Eszerint 2003. novemberében az (USA-beli) internetezők 76 százaléka nem böngészőből webezett. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy a browserek kiszorultak volna, sőt! Még mindig ezek a legnépszerűbb eszközök a webezésre, pusztán arról van szó, hogy az emberek egyre gyakrabban használnak olyan (elsősorban nem böngésző feladatok ellátásra készített) alkalmazásokat, melyekből szintén el lehet érni a Webet.

A Nielsen/Netratings felmérés szerint a fenti alkalmazások között a legnépszerűbb a Windows Media Playere – azok közül, akik nem browseren keresztül webeznek, 35 százalékuk ezt az alkalmazást (is) használja erre a célra. 18 százalékuk az AOL Instant Messengere révén webezik, ezt követi szorosan egymás mellett a Realplayer és az MSN Messenger, a sort pedig a Yahoo Messenger zárja, 8 százalékos részesedéssel.

Ide kapcsolódik, hogy egyre népszerűbbé válik az úgynevezett desktop search is, azaz az Interneten való keresésnek azon lehetősége, amikor nem egy böngészőből indítjuk el a kutatást, hanem magáról az asztalról; egy kiegészítő program révén. A Microsoft, a Yahoo és az Earthlink egyaránt rendelkezik ilyen alkalmazásokkal, melyek a system tray-ben megbújva várják a felhasználó utasításait. Nemrég írtunk a Google hasonló kezdeményezéséről is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés