Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilpiaci előrejelzések 2004-re

Kütyük

Mobilpiaci előrejelzések 2004-re

A mobiltelefon gyártók és a piackutató cégek mostanság egyre több jelentést hoznak nyilvánosságra a 2004-es esztendő mobilpiaci kilátásaival kapcsolatban.

Ezen jelentésekből kiderül, hogy a mobiltelefonos eladási mutatók jövőre is javulni fognak, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a fejlett országokban egyre többen cserélik le régi készülékeiket színes kijelzős, integrált digitális fényképezőgépes modellekre, ezenkívül pedig a fejlődő országokban számos új előfizetőt regisztrálnak az operátorok.

A piacvezető finn Nokia szerint az idei esztendőben mintegy 460 millió darab mobiltelefon talál gazdára, jövőre pedig ennél közel tíz százalékkal több új készülék kerül majd forgalomba. A német Siemens szakértői úgy vélik, hogy a 2003-ban globálisan eladott mobiltelefonok száma eléri a 470 milliót, 2004-ben pedig várhatóan 5-10 százalékkal fog növekedni a piac.

A Market Intelligence Center (MIC) nevezetű tajvani piackutató cég szerint jövőre világszerte mintegy 488,8 millió mobiltelefont fognak eladni, a piaci szegmensben pedig 2003 és 2008 között éves szinten átlagosan mintegy 4,3 százalékos növekedésre lehet számítani. Az amerikai Gartner piackutató cég ennél némileg optimistább és azt állítja, hogy 2004-ben már nem kevesebb mint 510 millió mobil készülék talál majd gazdára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés