Connect with us

technokrata

Hamarosan eljön a videotelefonálás ideje

Kütyük

Hamarosan eljön a videotelefonálás ideje

A sokak által várva várt videotelefonos szolgáltatások öt éven belül világszerte elérhetők lesznek és jelentős új bevételi forrásokat jelentenek majd a telekommunikációs cégek számára – derül ki az Analysys piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből.

Manapság már érkezőben vannak azon nagy adatátviteli sebességre képes, videoanyagok készítésére alkalmas mobiltelefonok, melyek segítségével megoldható a videotelefonálás – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Chris Moller, az Analysys egyik elemzője.

Moller szerint a mobiltelefonos szegmensben a harmadik generációs technológiák jelenthetik a garanciát a videotelefonos szolgáltatások sikerére, azonban emellett nem szabad elfelejtkezni arról, hogy ezen szolgáltatások a szélessávú vonalas hálózatokon is minden további nélkül üzemeltethetőek. Az Analysys előrejelzései szerint egyébként 2007-ben már egyedül a mobil videotelefonos piacon több mint 1,8 milliárd dolláros forgalmat fognak lebonyolítani az operátor cégek.

A videotelefonos szolgáltatások sikerének érdekében mind a vonalas, mind pedig a mobil szolgáltatóknak gondoskodniuk kell arról, hogy a letöltési oldal mellett a feltöltési oldal sebessége is megfelelő legyen – mondta Moller, majd hozzátette, hogy az operátoroknak mindenképpen megéri befektetni a videotelefóniába, ugyanis hosszútávon csak ilyen új szolgáltatásokkal biztosítható a folyamatos növekedés.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin