Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ázsiai gyártók elősegítik a Microsoft mobilpiaci terjeszkedését

Kütyük

Az ázsiai gyártók elősegítik a Microsoft mobilpiaci terjeszkedését

Köztudott, hogy a Microsoft a személyi számítógépes piac után a mobiltelefonok piacát is mihamarabb meg szeretné hódítani magának, ebben pedig nem kis segítséget jelent számára, hogy az ázsiai mobilgyártók egyre nagyobb arányban szimpatizálnak a különböző Microsoft szoftverekkel.

Az okostelefonok és kéziszámítógépek piacát jelen pillanatban három nagy szoftverfejlesztő dominálja, az Egyesült Királyságbeli Symbian, valamint az amerikai székhelyű PalmSource, illetve Microsoft.

Úgy gondolom, hogy a Tajvanon gyártott, Microsoft szoftveres okostelefonok piaci debütálása komoly lendületet adhat a mobilpiacon a Microsoftnak, hiszen a tajvani gyártóknak hála, viszonylag rövid időn belül széles körben elterjedhetnek ezen készülékek – nyilatkozta Alex Wu, a KGI Securities nevezetű tajvani piackutató cég mobil telekommunikációs szakértője. Wu szerint a redmondi mamtuvállalat felismerte, hogy érdemes jó kapcsolatban lennie a tajvani gyártókkal.

Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy az okostelefonok jelenleg mintegy háromszázalékos részesedéssel rendelkeznek a mobiltelefon piacon, ami konkrétan azt jelenti, hogy az idei esztendőben világszerte mintegy 13 millió darab okostelefon talál gazdára. Az okostelefon piacon a Symbian körülbelül 60-70 százalékos részesedéssel rendelkezik, a Microsoft pedig nem titkoltan a Symbian kárára szeretne terjeszkedni az előttünk álló években.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés