Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NTT DoCoMo Linuxos mobilok fejlesztésére ösztönzi a gyártókat

Kütyük

Az NTT DoCoMo Linuxos mobilok fejlesztésére ösztönzi a gyártókat

Japán vezető mobiltelefon szolgáltatója, az NTT DoCoMo arra ösztönzi a mobil készülékek gyártásával foglalkozó cégeket, hogy a jövőben fejlesszenek Linux operációs rendszerrel ellátott modelleket.

Karen Lurker, a mobil operátor szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Linux operációs rendszer révén egyrészt olcsó, másrészt pedig rendkívül széles szolgáltatási körű mobiltelefonokat lehet készíteni. Az NTT DoCoMo nem titkoltan abban bízik, hogy beszállító partnerei, az NEC, a Panasonic, a Toshiba és a Fujitsu hamarosan rendkívül jó vételnek számító Linuxos mobilokkal rukkolnak majd elő.

˝Szó sincs arról, hogy az NTT DoCoMo arra kérné a mobiltelefon gyártókat, hogy a jövőben már csak és kizárólag Linux alapú mobil készülékeket gyártsanak. Mi csak azt mondjuk, hogy a gyártók jól tennék, ha megvizsgálnák annak lehetőségét, hogy jelenlegi termékskálájukat Linuxos modellekkel bővítsék ki. A Linux egy nyílt forrású operációs rendszer, mely mentes a különböző licenszdíjaktól, vagyis mindenképpen jó választásnak tűnik˝ – nyilatkozta a vállalat szóvivője.

Az IDC piackutató cég szerint a high-end kategóriás okostelefonok piacán a Linux 2006-ig mintegy 4,2 százalékos piaci részesedésre fog szert tenni. Ezt a piaci szegmenst jelen pillanatban egyébként a Symbian uralja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés