Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kormányzati ellenőrzés alatti Internet-kávézók

Kütyük

Kormányzati ellenőrzés alatti Internet-kávézók

Kína vezetése a következő három évben több mint százezer Internet-kávézót kíván ˝konszolidálni˝.

A rizs hazájában megtalálható 110 ezer Internet-kávézó közel mindegyikét ellenőrzése alá kívánja vonni az ország vezetése. A kommunista kormányzat ugyanis továbbra is aggódik az egységek töretlen népszerűsége miatt – a kávézókban az átlag városlakó kínai képes hozzáférni (még ha korlátozottan is) a külvilág híreihez, eseményeihez. Ezt a szárnyait bontogató, ámde problémás terepet kívánja megzabolázni a rezsim azzal, hogy főként állami tulajdonban levő nagycégek menedzselésére bízza az egységeket.

Már korábban is igyekeztek korlátozni a kávézók terjedését: amikor egy ilyen helyen tűz ütött ki és több tucat ember életét vesztette, a kormányzat rögtön felhasználta az eseményt a saját céljaira: beszüntette az új működési engedélyek kiadását, illetve számos Internet-kávézót bezáratott. A magas halálozási ráta egyébként annak volt a következménye, hogy az egységben (sok másikhoz hasonlóan) nem tartották be a tűzvédelmi szabályokat (zárt ablakok és ajtók, a kijáratokat eltorlaszoló tárgyak, tűzoltóberendezések hiánya stb.).

Kínában ˝régi hagyomány˝ a világon mindenhol a szabadság (egyik) szimbólumának tekintett internetezés korlátok közé való szorítása; ez a mostani döntés, miszerint közel száz állami (vagy állam közeli) cég fog felelni a kávézók ˝rendes˝ működéséért, is hasonló lépés.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés