Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre ˝képzettebbek˝ vagyunk a spammel szemben

Kütyük

Egyre ˝képzettebbek˝ vagyunk a spammel szemben

Online életünket megkeseríti a kéretlen e-mailek garmadája – ám minél több jön belőle, annál jobban fel vagyunk készülve kezelésükre.

Egy tanulmány szerint az e-mailt küldők és fogadók körében már 65 százalék törli a szemétnek tartott e-maileket olvasás nélkül, míg 2002-ben ennek aránya ˝csak˝60 százalékos volt. Tavaly még minden huszadik ember (5%) elolvasta a spamet, idén már csak minden huszonötödik (4%) internetező tartotta idejének ezzel való eltöltését fontosnak (2001-ben ennek aránya még kiugróan magas, 18 százalékos volt).

A New York-i Doubleclick által kiadott tanulmány is azt mutatja, hogy az online életben egyre aktívabb ˝lakosság˝ szinte már teljesen immúnis a spamre. Történik mindez úgy, hogy az Internetet használók száma hónapról hónapra milliókkal növekszik (az Egyesült Államokban is tízezrek csatlakoznak minden hónapban), tehát dömpingszerűen jelennek meg az új felhasználók a Világhálón. A kutatás egyébként egy 1000 fős minta alapján készült, melyben olyan emberek vettek részt, akik hetente legalább egyszer e-maileznek.

A Doubleclick mérése szerint a teljes digitális levelezés forgalmának legalább harmadát teszi ki a spam, okozván ezzel problémát a rendszeradminisztrátoroknak és az otthoni felhasználóknak egyaránt. Külön gond, hogy a felhasználók 91 százaléka kap speciális, online üzleti ajánlatokat kereskedőktől, melyekre továbbra igényt tartanak, közölte Scott Knoll, a cég piaci megoldások részlegének vezérigazgatója. Elmondása szerint míg tavaly 59,9 százaléknyian szűrtek a feladó neve alapján, idén ennek aránya már közel kétharmadra (63%) kúszott fel.

Arra is bizonyítékkal szolgált a felmérés, hogy a tárgymezőben a kedvezményes vásárlási lehetőség megemlítése több embert vett rá az e-mail megnyitására. Az USA-ban az ilyen ajánlatot kapottak 65 százaléka vásárolt aztán később online. A felmérés szerint egyébként kicsiny mértékben emelkedett a hetente kapott e-mailek száma is: a tavalyi 254-ről 264-re. Ezzel együtt a spam mértéke nem változott a felmérésben részt vevők között (56%), a tavalyi évhez viszonyítva.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés